Milan Maruštík: Hesla naší kampaně. Co znamenají? Proč používáme právě je?

Oslovit voliče a informovat je o tom, co všechno děláme a hlavně dělat chceme, je velice náročné. Není čas si s každým občanem jednotlivě popovídat o tom, co ho trápí v jeho okolí a sdělit mu naše názory na možnosti zlepšení situace. Všechny větší či menší problémy se musí začít řešit postupně, dle důležitosti a priorit. Pro zjednodušení oslovení vás, voličů, se používají hesla, která krátce a jasně ukazují směr naší budoucí práce pro městskou část, pokud se nám podaří vás přesvědčit, že právě náš tým je ten, který by měl váš hlas dostat.

Členové týmu hnutí ANO, kteří kandidují do zastupitelstva Městské části Prahy 12, spolupracují již mnoho měsíců.  Probrali jsme řadu problematických témat a vždy nalezli v konečném řešení shodu. Ani po delší době spolupráce se neobjevuje únava a ztráta prvotního zápalu. Naopak sílí snaha podílet se na potřebných změnách situace v našem obvodu. Sám za sebe musím konstatovat radost z toho, že jsem se v týmu hnutí ANO potkal s lidmi, kteří pracují s nadšením, elánem a hlavně s rozumem. Pro mne jsou dostatečnou zárukou, že by práci zastupitelů Městské části Praha 12 vykonávali řádně a hájili by zájmy všech občanů této části Prahy.

Kandidujeme pod značkou politického hnutí ANO, ale hlavně kandidujeme za nás, za občany Prahy 12. Z hesel hnutí ANO doporučených pro volby do zastupitelstva jsme vybrali ta, se kterými se zcela ztotožňujeme. Uvidíte je na našich plochách. Rád bych je však nyní trochu rozšířil o krátké vysvětlení, co si pod nimi konkrétně představujeme.

 

Pro mnoho z nás jsou děti jistou prioritou. A to nejen od momentu, kdy máme v ruce jejich ultrazvukový snímek, ale až do našeho stáří. K dětem se přidají vnoučata - děti našich dětí. Kulturní prostředí je předpokladem pro kultivovaný život. To, že se naše městská část nachází na okraji Prahy, neznamená, že by měla být hůře fungující, bez možnosti zařídit si tu pohodlně všechno potřebné, či s omezenými možnostmi zábavy. Chceme zde mít příjemný domov a cítit se v bezpečí. Chceme, aby Praha 12 byla příjemným domovem i pro budoucí generace – naše děti.

 

Každý mladý člověk má v určitou dobu potřebu stát se samostatným a nezávislým. Ne vždy to však jde. Ne každý má hned k dispozici byt či dům, nebo finanční prostředky na jeho pořízení.  Vlastní domácnost mladým přináší nejen nezávislost, ale učí je i odpovědnosti za svůj život a za život partnera.

 

Toto heslo nepotřebuje komentář. Zajištění bezpečnosti však není jen záležitostí bezpečnostních složek a represe. Zásadní je prevence. Je nutné vytvořit podmínky pro zábavu a sport, aby hlavně mládež nehledala útočiště před nudou na hraně zákona či pomocí drog.

 

Za toto heslo se plně stavíme. Je jen potřeba dodat, že tyto zakázky je nutno už v zadání dostatečně specifikovat a tím se vyvarovat případného pozdějšího navyšování ceny, reklamací a prodloužení času realizace. Chceme ušetřit naše společné prostředky, ale zároveň požadujeme kvalitu a stoprocentní funkčnost.

 

Všichni jednou zestárneme. Ne o všechny se postará někdo blízký. Po všem, co pro společnost senioři udělali, je povinností společnosti udělat něco pro ně. Vytvořit jim klidný přístav, kde budou moci důstojně žít a mít v dosahu zajištěno vše, co potřebují.  

 

Nechci zde zmiňovat všechny body našeho programu, ani jeho priority. O tom všem se ostatně dočtete na dalších stránkách hnutí ANO. Je to jen má osobní úvaha nad hesly a jejich významem pro náš tým. Zda se nám je podaří naplnit, nezáleží už jen na nás a našem odhodlání, ale i na vás, jak rozhodnete 10. a 11. října. Nebudu vám děkovat za váš hlas, jen vám poděkuji, že půjdete k volbám a hlasovat budete. Pro koho - je vaše rozhodnutí. Rozhodnutí o osudu naší městské části.

 

Milan Maruštík

28. 8. 2014