Leader naší kandidátky žije prakticky celý život v Modřanech. Poznejte ho více.

Narodil jsem se 29. 5. 1968 v Praze a de facto celý svůj život bydlím v Praze – Modřanech. Po ukončeném studiu na střední škole jsem se začal věnovat podnikání. Od roku 1990 podnikám v soukromé sféře, v současnosti jsem společníkem ve třech společnostech, které se zaměřují na podnikání v oblasti realit. Za celou dobu svého podnikání jsem žádnou svoji společnost nepřivedl k bankrotu nebo do konkurzu. Jsem ženatý, mám 3 děti. Jsem sportovní typ, rád lyžuji, mezi mé oblíbené vodní sporty patří wakeboard a vodní lyže, rekreačně jezdím na kole, hodně se věnuji rodině a cestování. Společně se svým synem se věnuji cvičení Okinawského karate, snažíme se trénovat minimálně 2 x týdně.

Proč jsem se rozhodl vstoupit do politického života

Považuji se za modřanského patriota, mám moc rád prostředí Modřan a velmi mne trápí, co se za poslední léta s Modřany děje. Mám na mysli zcela nevhodnou zástavbu megalomanskými stavbami. Staví se tu ohromné množství nových bytů na úkor zeleně, i na úkor starousedlíků (nárůst kriminality, problémy s parkováním, málo míst ve školkách…). Dříve Modřany bývaly krásným místem k bydlení, dnes se bohužel z Modřan stala pouze noclehárna, nemáme zde žádné náměstíčko (Sofijské náměstí nepovažuji za náměstí), kde by se lidé mohli setkávat, posedět, bavit se…, chybí nám tu kulturní a sportovní vyžití… Vadí mi výstavba nových bytů naproti poliklinice, zde měl být park s lavičkami, aby si lidé po návštěvě lékaře mohli v klidu odpočinout, vadí mi plánovaná výstavba U dubu, zde mohl být např. bazén, vadí mi výstavba Neo Riviéra v prostorách bývalých cukrovarských zahrad, myslím si, že zde by bylo mnohem lepší tyto pozemky zastavit rodinnými domky se zahradami, tak aby to navazovalo na stávající zástavbu rodinných domů. To zřejmě ale nebyly plány minulého vedení radnice. Některé stavby jsou již postaveny, některé se začínají stavět, s tím bohužel již nic nenadělám, ale uvědomil jsem si, že než jen sedět a nadávat bylo by lepší sám se pokusit něco změnit.

V roce 2008 jsem se spojil s občanským sdružením, které úspěšně bojuje proti megalomanským stavbám v Modřanech. V roce 2010 jsem se stal členem Strany zdravého rozumu. Před komunálními volbami 2010 jsem se rozhodl aktivně zapojit do veřejného života, kandidoval jsem za koalici Změna pro prahu 12. Po volbách v r. 2010 jsem se začal podílet na chodu Místního úřadu Prahy 12, jsem členem Komise pro nakládání s obecným majetkem. Dne 12. 3. 2014 jsem ukončil členství ve straně Suverenita, strana zdravého rozumu.

V roce 2011 jsem se stal sympatizantem Hnutí ANO 2011. Začal jsem se aktivně podílet na formování politického Hnutí ANO a dne 19. 4. 2013 jsem byl zvolen oblastním místopředsedou na Praze 12. Hnutí ANO mě oslovilo z hlediska společenské naléhavosti něco už konečně udělat se stávající politickou garniturou. Plně jsem se ztotožňoval i s deseti základními cíli, které byly součástí vize “ O co usilujeme v rámci Hnutí ANO 2011″ Jsem moc rád, že se nám společně s mými kolegy podařilo vybudovat oblastní organizaci na Praze 12, jsme skupina lidí, kteří se stejně jako já, už dál nechtějí dívat na současný rozvoj Modřan, mají nadšení a chuť něco změnit. Zapojil jsem se do odborných skupin, které pomáhají vytvářet program Hnutí. Jsem členem skupin Pro místní rozvoj a Energetiky.

 

Proč kandiduji na Praze 12

Můj motiv pro kandidaturu je shodný s důvody, které mě přivedly k politické angažovanosti a které jsem již výše uvedl. Už se dál nemohu dívat, jak investoři v Modřanech prosazují své zájmy na úkor starousedlíků, jak se Modřany zastavují výškovými budovami, činžovními a panelovými domy. Chtěl bych zlepšit podmínky k životu v Praze – Modřanech, Mám jasnou vizi. Mé děti (samozřejmě stejně jako ostatní děti) si zaslouží hezké a příjemné životní prostředí v okolí svého bydliště, a já bych se jednou svým dětem rád podíval do očí a řekl jim, že jsem pro jejich dobrou budoucnost udělal vše, co bylo v mých silách. V Modřanech je strašně moc věcí, které se dají zlepšit. Já bych se ale v případě svého zvolení chtěl zaměřit na to, aby poslední zbytky zeleně (Belárie, Modřanská rokle, Komořany…) zůstaly nadále zelení a bojoval bych všemi legálními prostředky proti developerům, kteří nám chtějí i tyto zbylé plochy zastavět.

Práci pro městský úřad chápu jako službu lidem. Vím, že se jedná o velmi náročnou práci, která je často i hodně nevděčná. Ale zároveň jsem přesvědčen, že je možné ji vykonávat s ohledem na dobro všech našich občanů, být tzv. řádným hospodářem veřejných prostředků

Více se o mých názorech můžete dočíst v sekci „média“, kde jsou odkazy na Zpravodaj Hnutí ANO, kde jsem se často vyjadřoval k aktuálním tématům u nás v Praze 12.

Další informaci na www.michalpinc.cz

 

Michal Pinc

6. 10. 2014